Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003

#15 Fårpodden med Åsa Lindqvist + reportage från seminstationen

Träffa Åsa Lindqvist som är en av personerna som gjort skillnad för utvecklingen av svensk fårhållning och lammproduktion, och häng med på ett besök på SFs seminstation mitt under högsäsongen.

• Titti har fångat den nyblivna pensionären Åsa Lindqvist för en intervju. Åsa har vigt sitt yrkesliv åt att förbättra svensk fårproduktion och är en person som gjort skillnad. Hon var med och utvecklade Fårhälsovården och har som veterinär, kursledare och rådgivare hjälpt många av landets fårbönder att lösa problem och förbättra sin produktion. Åsa har utnämnts till hedersdoktor för att ”genom ett ovanligt stort engagemang, kunskapssökande och förmåga att förmedla kunskap lyckats få den ´lilla´ idisslaren, fåret och geten, att ta plats på den veterinärmedicinska kartan.”
  • Hösten 2020 har sex baggar av tre raser tillbringat några veckor på seminstationen, vilket resulterar i att fler får möjlighet att på ett enkelt och smittsäkert vis ta del av några av landets bästa baggar. Einar, årets hovfotograf, tog även med sig mikrofonen när han besökte stationen och passade på att prata med Magnus och Margareta Håård om seminverksamheten och hur årets säsong varit.

Välkommen till Fårpodden!

Länkar

Åsa Lindqvist är också med i #4 Fårpodden: Att starta med får – vårt mest lyssnade avsnitt
Seminbaggar 2020
Seminskolan, en artikelserie ur Fårskötsel
Semin i Kunskapsbasen
Ämnet semin på hemsidan

Kontakta gärna Fårpoddens redaktion, hälsar Anna, Einar och Titti.

Fårpodden finns på Soundcloud, iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns.