gdjh2015
trns2017
Backa Fårgård
banner_180x120
Far_gif
ggi_loop
Banner-2017
gimrarna
Stallmästaren web gif
siltbergs hemsida
Knarrhult2018
Elitlamm_180x180
default logo

Anna Olsson

Jag bor i Västmanland utanför Kungsör på Norrby gård, som jag driver tillsammans med min man Tomas Olsson. Vi har tre barn, varav en redan har flyttat till eget hus, de andra två är 15 och 14 år gamla.

Jag gick på Sala Lantbruksskola år 87–89 med inriktning jordbruk. Jag jobbade därefter med mjölkkor i några år. Apr-kursen gick jag -92 på Stenkvistaskolan, det var då vi började med får. Jag hade Anders Ericsson som lärare och vi var på studiebesök hos Ann & Kaj Sjunnesson, de inspirerade mig och Tomas till att satsa på fåren!

År 1997 byggde vi för 250 tackor, idag har vi ca 1000 tackor och sedan 2000 jobbar vi båda  hemma på heltid. Våra lamm levereras till Fällman kött och säljs i huvudsak till restauranger i Stockholm. De anser att de får ”Världens bästa lamm”, det är väldigt hedrande! Vi är en grupp av producenter som förser dem med både vårens första primörlamm och sedan höstlammen från v. 32. Vi har levererat huvudråvaran (lamm) till Årets kock och även till Bocuse D´Or.

Jag är riksdomare på köttrassidan sedan många år och jag brinner för den funktionella exteriören. Det går igen i min egen avel av Dorset, Texel och Suffolk. Jag köpte mina första Dorset -96 och det är en underbar ras, nu ser jag med spänning hur lammen utvecklas till mönstringen. Vi har i år seminlamm från David Rossiter UK som ser lovande ut. Aveln med de tyngre raserna är det roligaste av allt arbete jag lägger ner på fåren!

Baggauktionen i Linköping är jag engagerad i sedan många år, både som arrangör och som säljare, jag sitter med i uttagningskommittén.

På fritiden pysslar jag gärna med ett nytt intresse, höns! Jag har Dvärgkochin och det är väldigt roligt och avkopplande att titta på och sköta. Jag har också två Islandshästar, Bordercollien Ben och min små ögonstenar Dansk-svenska gårdshundarna Pippi & Spike.

AnnaO2