Wiromin2020_liten
ggi_loop
Backa Fårgård
Banner-2017
Tranas2020
Svenska Foder
gdjh2015
gimrarna
Knarrhult2018
Elitlamm_180x180
Stallmastaren liggande 1
Far_gif
Siltbergs_banner2020_2
banner_180x120
default logo

Anna Törnfelt – ny ledamot i SFs förbundsstyrelse

Jag heter Anna Törnfelt och är 55 år. Jag bor på en gård i Alskog, utanför Ljugarn på östra Gotland med min man och våra två barn. Jag är utbildad husdjursagronom, driver Ollajvs Gård med nöt- och lammproduktion tillsammans med min man. Jag har de senaste 11 åren varit LRF ordförande på Gotland och drivit många näringspolitiska frågor, medlemsfrågor och opinionsfrågor för de gröna näringarna.

Ursprungligen kommer jag från Hälsingland och under min uppväxt hade vi en mindre fårbesättning med finullskorsningar. Intresset för lammproduktion gjorde att jag åkte till Nya Zeeland på 80-talet och jobbade på en lammgård. Gården hade en avelsbesättning samt en bruksbesättning. Lärde mig otroligt mycket. Efter studier till agronom arbetade jag som nöt- och lammrådgivare i Värmland innan jag fick jobb på Gotland som VD för dåvarande Gotlands Husdjur. Även under den tiden bedrev jag utfodringsrådgivning. Därefter arbetade jag med affärsrådgivning på LRF Konsult innan förtroendeuppdraget för LRF tog min tid. Jag har under årens lopp haft flera lammproduktionskurser på Lantbruksskolan Lövsta på Gotland, nuvarande Gotland Grönt Centrum samt bedrivit rådgivning till lammproducenter och var med och startade upp Gimrarna –Lammrådgivare i samverkan, där jag är kassör.

Sedan 2003 har jag varit med i styrelsen för Gotlands Fåravelsförening och ordförande sedan 2005. Jag brinner för utfodrings- och avelsfrågor. Jag har bl.a. seminerat våra tackor sedan nystarten 2015 och även lånat ut flera baggar till seminverksamheten. Jag är även rekommenderad mönstrare för gotlandsfår, ordnar kurser i mönstring så intresset för gotlandsfåret är stort.

Det ska bli spännande att få bli del av en styrelse som Fåravelsförbundets. Jag ser det som en ny erfarenhet som är starkt kopplat till mitt stora intresse inom näringen. Jag hoppas att min långa erfarenhet ska komma Sveriges lammproducenter till nytta.

AnnaT

Foto Jörgen Olsson