Knarrhult2018
andelslamm_anim1
Elitlamm_180x180
Banner-2017
gdjh2015
Backa Fårgård
banner_180x120
siltbergs hemsida
ggi_loop
gimrarna
Stallmästaren web gif
trns2017
default logo

Det är dags att börja fundera för att kunna nominera!

forbundsnytt

För andra årets i rad kommer Årets Fårföretagare att utses. Svenska Fåravelsförbundet ser fram emot nominerade fårföretagare från norr till söder. Priset delas ut vid Stämman i maj 2019.

Svenska Fåravelsförbundet ansvarar för juryarbetet, hederspris och festligt utnämning. Men det är ni i SFs lokalföreningar och tillhörande  rasföreningar som avgör vilka kandidater som kommer att kämpa om titeln Årets Fårföretagare 2019.  Sista dag för att skicka in er nominering av en (max 1 st) representant från er förening är 1 april 2019. Inget hindrar att en kandidat som nominerats tidigare år kan nomineras igen.

Vi vill genom detta hederspris rikta strålkastaren på vår branschs mångfald och uppmärksamma målmedvetna och framgångsrika fårföretag. De nominerade kommer att presenteras på hemsidan och förhoppningsvis uppmärksammas i press och media. Många fårföretag består av eldsjälar som genom sin fårhållning och på andra sätt bidrar till en aktiv landsbygd. Alla engagerade fårhållare är viktiga för fårnäringen, oavsett inriktning, oavsett om det handlar om lammkött, ull, skinn, avel, bevarandearbete eller naturbete för öppna landskap. Ni avgör vems arbete ni vill lyfta fram i år.

Hur går det till?

Svenska Fåravelsförbundet (SF) inbjuder alla distrikt- och rasföreningar att utse Årets Fårföretagare inom sin förening, som sedan nomineras till riksfinal. SFs styrelse utser under april månad Årets Fårföretagare ur gruppen av de till riksfinal nominerade.

Förutsättningar:

  • Nominering sker via formulär eller genom att skicka in nomineringsblanketten (se nedan).
  • Den nominerade ska vara medlem i Svenska Fåravelsförbundet.
  • Enbart en (1) representant per lokal- eller rasförening kan nomineras. Personen ska ha informerats i förväg om att nominering skett.
  • Er nominering ska vara förbundet tillhanda senast den 1 april 2019.

Observera att enskilda personer inte kan nominera, men vi uppmuntrar alla som vill föreslå en kandidat att vända sig till sin lokalförening och/eller rasförening med sitt förslag!

Nominera

Fyll i Nomineringsblanketten, scanna den och maila till sekreterare@faravelsforbundet.com eller posta den till: Förbundssekreterare Britta Wendelius Stjärnbacka 733 Möklinta
alternativt
Nominera genom att fylla i formuläret Nominera Årets Fårföretagare.