Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003

Bronsmedalj för Jonas Lundgrens lammrätt

Geir Skeie vann guldmedaljen i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or Europe i Stavanger den 2 juni.
På silverplats kom danska Jasper Kure och svenske Jonas Lundgren knep bronsmedaljen.

Bronsmedaljören Jonas Lundgren

Sverige är redan direktkvalificerat till Bocuse d’Or i Lyon i januari 2009, men denna tävling har ett symboliskt värde, då den avgör vem som tävlar dag ett eller dag två i Lyon.

Jonas Lundgren lagade Sockersaltad räkspäckad norsk lax med ostron- och havfylld majrova, pepparrotskryddad romsås, serveras med en spröd toast smaksatt med senap, pilgrimsmussla och rökt sidfläsk.

Lammrätten kallade Jonas Lamm på fem sätt och den bestod av toppmurkelfylld lammsadelballontine, sprödstekt lammbringa och späckad lammstek med sommarprimötoppad kantarellsandwich tryfferad med jordärtskocka med lammbräss– och sherrykryddad lammsky med njure.

Hela 20 av Europas mest kvalificerade kockar tävlade med att laga läckra rätter av lax och lamm under fem och en halv timme. Tillbehören valde de tävlande själva.

Källa: Svensk Köttinformation