Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003

Charlotte och Carl-Oscar brinner för att få ut svenska ullprodukter

När världen behöver plastbanta kan svensk ull få en renässans. Två som vill bidra till det är Carl-Oscar Allared och Charlotte Jansson som startat CC Wool för att få fram svenska ullprodukter.

Sverige finns cirka 300 000 får som helst ska klippas två gånger om året. Det vet Carl-Oscar, som förutom att vara månskensbonde för 180 får, också är professionell fårklippare.
– Ull är ett fantastiskt material, men här i Sverige har man inte sett värdet av ullen. Det allra mesta av den vita ullen som kommer från köttfår kastas och grävs ner, säger Carl-Oscar.

Charlotte fick upp intresset för ull när hon arbetade i galoppstall i Australien.
– Där använde man ull till hästarnas schabrak under sadeln. Det är ett fantastiskt material som leder bort både värme och kyla. Ullen är också antibakteriell och dödar svettlukt, säger hon.

Hela artikeln
Hallandsposten: Charlotte och Carl-Oscar brinner för att få ut svenska ullprodukter ››