Banner-2017
trns2017
gdjh2015
Elitlamm_180x180
gimrarna
Backa Fårgård
Far_gif
Knarrhult2018
banner_180x120
Stallmästaren web gif
siltbergs hemsida
ggi_loop
default logo

Färska avelsvärden, topplistor, söklistor och auktionsbaggar visas nu i Elitlamm

Nu visas nya avelsvärden för dina djur på Djurförteckningarna i Elitlamm. Du väljer själv vilka avelsvärden som ska visas genom att ändra listans utseende. På Djurkorten hittar du avelsvärdena under fliken Avel.

Även djur som är utannonserade på Marknadsplatsen har uppdaterade avelsvärden som du kan se i annonserna. För djur som du är intresserad av att köpa, där du har fått elitlammskoden av säljaren, så visas givetvis också de nya avelsvärdena.

Topplistor för gotlandsfår och leicesterfår
De nya topplistorna för gotlandsfår och leicester hittar du i Djurregistret i Elitlamm. Precis som med de vanliga djurförteckningarna så kan du välja vilka uppgifter du vill se och du kan sortera kolumnerna i annan ordning. Du ser vem som är ägare till djuret och du kan klicka för att se djurkortet. Listorna innehåller 400 baggar av gotlandsfår med minst 20 avkommor, och 82 leicester med minst 15 avkommor.

Söklista över finullsbaggar
För att hitta en finullsbagge inför kommande säsong så kan du söka efter lämplig bagge i Söklistan för finullsbaggar i Elitlamm. Du hittar 238 avelsbaggar på listan. Kravet för att komma med på listan är att baggen har kompletta avelsvärden och har avkomma som är ullmönstrad. Du ser vem som äger djuret och kan klicka på Djurnumret för att se Djurkortet.  Om du har bagge eller baggar med på listan som saknar namn, gå gärna in och registrera namn på dina baggar i ditt Elitlamm, så uppdateras söklistan.

Auktionsbaggar Linköping
Om du är nyfiken på de djur som säljs på baggauktionen i Linköping så finns nu möjlighet att titta på dem i Elitlamm. Som vanligt hittar du dem i Djurförteckningen på sidan Auktionsdjur. Alla auktionsdjur är uppdaterade med de nya avelsvärdena. Du kan titta på baggarnas djurkort och självklart kan du också testa släktskapet mellan auktionsbaggarna och dina egna tackor, det gör du i menyn Statistik-Släktskap. I år finns det 37 Texel, 13 Dorper, 13 Suffolk, 6 Dorset samt 4 Finull.

Svenska Fåravelsförbundet och Elitlamm