Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003

Gotlands fåravelsförening arrangerar baggauktion lördag 26 september 2020

Hämta Auktionskatalogen ››

Visning av baggar
Visning av baggarna för intresserade köpare sker i ridhuset i Sjonhem under förmiddagen den 26 september. För planering så att vi inte ska bli för många samtidigt anmäler du ditt deltagande till maja@gammelgarn.se.

Baggarna finns redan nu på Boskapstorget med bilder och dokument. Auktionsbaggarna finns dessutom i Elitlamm under fliken Djurlistor samt under fliken Statistik-Släktskap där man kan kontrollera släktskap mellan auktionsdjur och egna djur.

Budgivning
Budgivning pågår och görs på boskapstorget.se. Auktionsavsluten startar kl 12 den 26 september enligt katalognummerordning och med 5 minuter mellan varje bagge.

Registrera dig!
För att kunna lägga bud måste man registrera sig som köpare på boskapstorget.se. Det kostar inget och vi rekommenderar att göra det i god innan auktionen.

Auktionen
Det blir ingen matservering i lokalen i Sjonhem. Efter visning av djuren ser vi gärna att budgivning sker från annan plats (hemifrån, hotellrum, restaurang/fik i närheten) för att minska risken för smittspridning av Covid-19.

För de som vill kommer vi att ha support på budgivningsfunktionen i ridhuset. Kontakta i så fall någon funktionär på plats.

Inköpta baggar betalas på plats och kan hämtas direkt efter ”klubbslaget”. Vi ser gärna att betalning och bagghämt sker utspritt i tiden så man behöver inte invänta att hela auktionen är avslutad. Köper man flera baggar går det naturligtvis bra att betala alla samtidigt.

Skydda din besättning
Vi uppmanar köpare att ta del av hälsodeklaration samt resultat av träckprovsanalyser, samt att följa Gård & Djurhälsans rekommendationer vid inköp av livdjur.

Ytterligare upplysningar lämnas av:
Eva Twengström 0708-49 02 45 eller eva.twengstrom@gmail.com (även katalogbeställning)
Maria Ericson 0737-19 37 35 eller skinnarve@telia.com

Varmt välkomna