gimrarna
ggi_loop
gdjh2015
Elitlamm_180x180
Tranas2020
Banner-2017
Stallmastaren liggande 1
Knarrhult2018
Siltbergs_banner2020_2
Wiromin2020_liten
Backa Fårgård
Far_gif
banner_180x120
Svenska Foder
default logo

Kött från ekolamm minskade men ekologiskt nötkött ökade 2019

Under 2019 minskade slakten av ekologiska får och lamm med 10 procent jämfört med 2018. 21 procent av den totala slakten av får och lamm kom från ekologiskt hållna djur, vilket innebär 1 100 ton. Det visar Jordbruksverkets samlade statistik om den ekologiska animalieproduktionen 2019.

I motsats till fåren så ökade slakten av ekologiskt hållna nötkreatur 2019. Slakten ökade med 3 procent till 22 400 ton. Cirka 16 procent av den totala slakten av nötkreatur i Sverige kom därmed från ekologiskt hållna djur. Även slakten av ekologiska grisar och slaktkycklingar ökade. Både den ekologiska grisproduktionen och slaktkycklingproduktionen är liten i förhållande till den totala produktionen av dessa djurslag.

Mer att läsa och grafik
Jordbruksverket: Kött från ekolamm minskade men ekologiskt nötkött ökade 2019 ››