banner_180x120
Wiromin2020_liten
Tranas2020
Far_gif
gdjh2015
Elitlamm_180x180
Banner-2017
ggi_loop
Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003
Siltbergs_banner2020_2
Backa Fårgård
Knarrhult2018
gimrarna
Stallmästaren web gif
default logo

Martin Hansen bjuder på Nose-to-tail: ”Överraska grannarna, bjud på gillad lever i sommar”

För att vara hållbar i vår konsumtion av mat är måttstocken ”lite av varje”, en bra filosofi. Genom att äta varierat och olika delar på ett djur räcker köttet till fler och andelen som används till mat blir så hög som möjligt.

För kocken Martin Hansen är det naturligt att tänka ”Nose-to-tail” när han kombinerar och utvecklar nya spännande maträtter.
– Att laga maträtter på unika råvaror är faktiskt inte så svårt. Genom att använda alla delar på ett djur och kombinera med säsongens råvaror får du en oändlig skatt av variation och matupplevelser”, berättar Martin.

Vi bad Martin hitta på något nytt till grillen och rätten blev; Grillad nötlever med blad, tomater, karamelliserad lök och chimicurri.

Framtidens kött: Grilla Nose to tail ››