Knarrhult2018
banner_180x120
Elitlamm_180x180
Backa Fårgård
gdjh2015
Wiromin2020_liten
Stallmästaren web gif
ggi_loop
gimrarna
Banner_Faravelsforbundet_180x120px
Far_gif
Banner-2017
Siltbergs_banner2020_2
Tranas2020
default logo

Norge: Ny metod ökar färskt kötts hållbarhet

Norturas innovationspris för 2016 har tilldelats en ny metod för att hantera kött. Hållbarheten av färskt kött kan förlängas med 2-5 gånger den nuvarande hållbarhetstiden, beroende på djurslag och typ av kött djur, skriver Nortura.

– Detta är en radikal innovation som innebär att vi kan hålla kött färskt längre. Helt naturligt och utan att använda konstgjorda tillsatser, säger juryns ordförande Arne Kristian Kolberg.

Nortura har ett mål att minska frysningen av kött, så att konsumenterna kan få tillgång till färskt kött utanför säsonger och under perioder med hög efterfrågan. Hittills frysning varit det enda alternativet.

Bondebladet: Ny metode gir fersk kjøtt mye lengre ››