Officiell start för Vinnova-projektet om ull i en cirkulär och biobaserad ekonomi

En styrgrupp bestående av representanter från LRF Kött, SF (Elof), Smart Textiles/Borås Textilhögskola, Filippa K och Röjk har bildats.

Projektets nästa steg är att kartlägga hur läget ser ut genom hela värdekedjan, det vill säga från producent till slutprodukt och återvinning (= cirkulär ekonomi).

Vi ska vidare titta på hur man kan samverka genom hela värdekedjan och bilda branschnätverk. Vi vill också bygga affärsrelationer genom hela denna kedja.

filippak

Nu är vi igång på riktigt med Vinnovaprojektet. Viceordförande och Jodi Everding från Filippa K med kardad vit korsningsull för framtida industriförädling. Foto Claudia Dillmann

Sedan årsskiftet är Claudia halvtidsanställd av förbundet för att driva denna förstudie, som vi driver tillsammans med LRF Kött och som finansieras av Vinnova.

Följ projektet via våra veckobrev, där vi kommer att rapportera löpande.