Siltbergs_banner2020_2
Banner-2017
Wiromin2020_liten
Elitlamm_180x180
gimrarna
banner_180x120
Stallmästaren web gif
ggi_loop
Backa Fårgård
Knarrhult2018
Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003
gdjh2015
Far_gif
Tranas2020
default logo

Claudia Dillmann

Jag är sedan i maj förra året Ull- och skinnansvarig i Svenska Fåravelsförbundet, men jag är också delaktig i ansvarsområdet Småskalig verksamhet tillsammans med min styrelsekollega Ulf Ekholm.

Mitt uppdrag var väl i första hand att hålla den ”ullboll” rullande som Anna Hedendahl satt rullning men också att driva projektet Ull- och Skinn- vägen till mervärde, finansierat av LRF kött. Min ambition har varit att sätta ullen i fokus och framför allt att belysa den ekonomiska aspekten av att inte tillvarata en resurs som vi betalar stora pengar för att importera.

Fårnäringen har fyra ben att stå på och en framtidsvision är att alla dessa fyra ben ska vara ”jämntjocka”, dvs att kött, skinn, ull och bete ska kunna vara inkomstbringande allihop.

Jag brinner inte bara för ull och småskalig verksamhet utan har också ett stort intresse för marknadsföring och produktutveckling. Intressen som jag hoppas att ni redan har sett prov av den senaste tiden men som jag gärna vill jobba mer med inom mitt styrelsearbete i förbundet.

Förutom mina får, hästar, katter, höns, ankor och bin så transformeras jag sommartid från ”Ulltant” till biker. Hur mycket jag än älskar mina hästar så är det skönt att kunna gasa och slå av i den takt jag själv, och inte de, bestämmer.

Claudia Dillmann

Foto Einar de Wit