Rya Riks 2020 – Skräddasydd riksbedömning för ryafår

Datum: Lör 5 september 2020
Plats: Tenhults Naturbruksgymnasium.

Föreningen Ryafåret bjuder in ryafårsägare till en egen skräddarsydd riksbedömning för enbart tacklamm och bagglamm av rasen rya. Målet är att öka intresset för rasen som sådan och för att få fler ryafårsuppfödare att avelsregistrera, gårdsmönstra och riksbedöma sina djur.

Riksdomare Birgit Fag bedömer anmälda ryor tillsammans med Gunnar Lindberg, en av rasens mest erfarna mönstrare. Samma förutsättningar som för övriga riksbedömningar om självfinansiering, gäller även det här riksbedömningstillfället.

Föreningen funderar även på möjligheten att krydda detta tillfälle med kringaktiviteter.

Denna riksbedömning är endast öppen för ryalamm, såväl bagglamm som tacklamm är välkomna. Men det är även möjligt att riksbedöma sina ryafår i samband med ordinarie riksbedömning under perioden 21/8-2/9.

Sista anmälningsdatum: 27 augusti, ange kontaktuppgifter och antal anmälda djur samt kön
Kostnad för bedömning per anmält djur: 450 kr + moms, faktureras från Svenska Fåravelsförbundet
Eventuellt tillkommande kostnader debiteras i förekommande fall separat via Föreningen Ryafåret.

Frågor och anmälan via Föreningen Ryafåret, kontaktperson är Annika Wahreus.

raser_rya