Banner_Faravelsforbundet_180x120px_2003

SF har fått tillstånd att bedriva seminverksamhet med får

Den 8 juli beslutade Jordbruksverket att ge SF tillstånd att bedriva seminverksamhet med får. Så nu är alla formalia inför höstens pilotprojekt med fårsemin klara.

Spermasamlingen kommer att ske på Alebäcks stuteri utanför Lidköping under oktober månad och sedan kommer sperman att distribueras till cirka 20 besättningar som anmält intresse av att vara med.

Projektet genomförs för att testa rutiner inför en större satsning kommande år. I år blir det bara sperma efter Gotlandsbaggar, men om allt går bra kommer det att produceras sperma från baggar av alla raser som det finns  efterfrågan på kommande år.

Det är ännu inte försent att gå med, är Du intresserad skicka ett mail till m.haard@telia.com, skriv ”Fårsemin 2015” i ämnesraden.

Magnus Håård, avelsansvarig i Svenska Fåravelsförbundet