hgens webb
Banner-2017
Stallmästaren web gif
Backa Fårgård
Amaskiner_2017_1
siltbergs hemsida
banner_180x120
agria_banner_far_180x180
gdjh2015
trns2017
Elitlamm_180x180
keenan_ny
ggi_loop
oviex_anuncio_180x120px
gimrarna
Hunden Herden
VENO adv.ZW.59x126/2015.indd
Mysten
knarrhult
default logo

Storbritannien: Bättre användning av slaktdata för ökad djurvälfärd och minskade förluster

En ny guide har utvecklats för att hjälpa nöt- och lammproducenter att använda den sjukdomsinformation som registrerats vid slakt för att bedöma djurens välbefinnande och besättningens hälsoläge.

The Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) har tagit fram en handbok om slaktdata. Syftet är att ge djurproducenterna mer information om vad som kontrolleras efter slakt och hur den insamlade informationen tillsammans med besättningens veterinärer kan användas för att identifiera och ta itu med problemområden, särskilt i fall där djuren inte visar några symtom.

Producenter uppmanas att diskutera slaktresultat som erhållits från slakteriet med sin veterinär, så att de kan utveckla en strategi att skydda sin besättningens hälsa och minska produktionsförluster – både på gården och i hela produktionskedjan.

Hela artikeln
The Cattle Site: New Guide Helps Producers Reduce Livestock Losses ››
Översatt med Google ››

Här finns Abattoir post-mortem conditions guide ››