Lindholmen180x180_2016
agria_banner_far_180x180
annons_lamm
Donnia Skinn
VENO adv.ZW.59x126/2015.indd
siltbergs hemsida
gimrarna
Amaskiner_2017_1
trns2017
Backa Fårgård
Hunden Herden
knarrhult
hgens webb
keenan_ny
gdjh2015
Elitlamm_180x180
oviex_anuncio_180x120px
ggi_loop
lamm_gif
banner_180x120
Stallmästaren web gif
default logo

Storbritannien: Bättre användning av slaktdata för ökad djurvälfärd och minskade förluster

En ny guide har utvecklats för att hjälpa nöt- och lammproducenter att använda den sjukdomsinformation som registrerats vid slakt för att bedöma djurens välbefinnande och besättningens hälsoläge.

The Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) har tagit fram en handbok om slaktdata. Syftet är att ge djurproducenterna mer information om vad som kontrolleras efter slakt och hur den insamlade informationen tillsammans med besättningens veterinärer kan användas för att identifiera och ta itu med problemområden, särskilt i fall där djuren inte visar några symtom.

Producenter uppmanas att diskutera slaktresultat som erhållits från slakteriet med sin veterinär, så att de kan utveckla en strategi att skydda sin besättningens hälsa och minska produktionsförluster – både på gården och i hela produktionskedjan.

Hela artikeln
The Cattle Site: New Guide Helps Producers Reduce Livestock Losses ››
Översatt med Google ››

Här finns Abattoir post-mortem conditions guide ››