Backa Fårgård
VENO adv.ZW.59x126/2015.indd
keenan_ny
Elitlamm_180x180
oviex_anuncio_180x120px
Hunden Herden
siltbergs hemsida
knarrhult
gdjh2015
Amaskiner_2017_1
hgens webb
Lindholmen180x180_2016
ggi_loop
Stallmästaren web gif
agria_banner_far_180x180
banner_180x120
Donnia Skinn
trns2017
lamm_gif
gimrarna
default logo

Storbritannien: Bättre användning av slaktdata för ökad djurvälfärd och minskade förluster

En ny guide har utvecklats för att hjälpa nöt- och lammproducenter att använda den sjukdomsinformation som registrerats vid slakt för att bedöma djurens välbefinnande och besättningens hälsoläge.

The Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) har tagit fram en handbok om slaktdata. Syftet är att ge djurproducenterna mer information om vad som kontrolleras efter slakt och hur den insamlade informationen tillsammans med besättningens veterinärer kan användas för att identifiera och ta itu med problemområden, särskilt i fall där djuren inte visar några symtom.

Producenter uppmanas att diskutera slaktresultat som erhållits från slakteriet med sin veterinär, så att de kan utveckla en strategi att skydda sin besättningens hälsa och minska produktionsförluster – både på gården och i hela produktionskedjan.

Hela artikeln
The Cattle Site: New Guide Helps Producers Reduce Livestock Losses ››
Översatt med Google ››

Här finns Abattoir post-mortem conditions guide ››