Far_gif
Banner-2017
Elitlamm_180x180
Siltbergs_banner2020_2
Knarrhult2018
Tranas2020
Stallmästaren web gif
Wiromin2020_liten
ggi_loop
banner_180x120
gdjh2015
Banner_Faravelsforbundet_180x120px
Backa Fårgård
gimrarna
default logo

Svenskt Kött har uppdaterat sina populära broschyrer om gris-, nöt- och lammkött.

Det är en komprimerad köttskola med fakta om djuruppfödning, styckningsdetaljer, hanterings- och tillagningsmetoder samt inspirerande recept.

– Våra nya broschyrer ska ge information och inspiration vi vet efterfrågas av konsumenter och de som arbetar med uppfödning och köttproduktion. Efterfrågan på mer information om svenskt kött är stor, framför allt vad gäller styckningsdetaljer och tillagning av kött, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.

Varje broschyr är på 24 sidor och innehållet är skrivet för dem som är intresserade av mat i allmänhet och kött i synnerhet.

Med mer kunskap om olika styckningsdetaljer har hemmakocken det lättare att lyckas i köket och kanske få modet att prova på något nytt. I broschyrerna går det att lära sig mer om allt från flankstek, njurtapp och grissida till lammentrecote och mycket annat.

Hämta Köttskolan lammkött här ››

kottskolan