VENO adv.ZW.59x126/2015.indd
oviex_anuncio_180x120px
hgens webb
trns2017
Elitlamm_180x180
gimrarna
ggi_loop
lamm_gif
keenan_ny
gdjh2015
Hunden Herden
Backa Fårgård
Donnia Skinn
banner_180x120
annons_lamm
Stallmästaren web gif
Amaskiner_2017_1
siltbergs hemsida
agria_banner_far_180x180
Lindholmen180x180_2016
knarrhult
default logo

Näringspolitik

Ansvarig för marknadsfrågor och näringspolitiskt arbete
Magnus Jönsson
0705-79 84 18
magnus@ostrasallerup.se

Biträdande marknadsfrågor och näringspolitiskt arbete
Elof Nilsson
0705-66 58 77
elof.nob@gmail.com

Lantbruksnytt om Lammlyftet

Fredagens Lantbruksnytt har pratat med Svenska Fåravelsförbundets ordförande Magnus Jönsson om Lammlyftet för att få veta hur tre miljoner kronor ska lyfta kvaliteten på svenskt lammkött. Lantbruksnytt 12 maj ›› 4 min 20 sek in i programmet kommer reportaget om Lammlyftet.
Continue Reading →

Ny utlysning av Branschutvecklingspengen

Källa: Svenska Köttföretagen Nu går det åter igen att söka anslag till projekt med fokus på bland annat att säkra fortsatt hög djurhälsa och djurvälfärd, fortsatt låg användning av antibiotika samt ökad lönsamhet inom näringen i linje med Handlingsplanerna för gris, nöt och lamm. Slak
Continue Reading →

Importerat fårkött blir lammkött på svenska restauranger

Det råder en begreppsförvirring vid importerat kött, något vissa grossister och retauranger drar nytta av. Men nu dras frågan fram i ljuset. Läs Dagens Nyheters artikel Mer än hälften av lammköttet som äts är får ›› Miljöförvaltingen i Solna kör ett projekt där man kontrollerar lammkö
Continue Reading →

Glöm inte bort lammet

I Jordbruksverkets förprövningsstatistik ser man åter en ökning av antalet platser för får. Köttpriset som var 2015 ökade investeringsviljan, men 2016 har varit svalare. Branschen får inte glömma att lammkött också är svenskt kött. – Förprövningen har kommit tillbaka till den nivån so
Continue Reading →

Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm

Källa: Gård & Djurhälsan Under onsdagen den 18 januari samlades branschen för att rapportera hur långt man har kommit med alla åtgärdspunkterna inom de nationella Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm. Av Handlingsplan Gris 36 åtgärder är över 50 % genomförda. Av Handlingsplan
Continue Reading →

Prissättning upprör fårägare

Källa: ATL När Sverige är scrapiefritt försvinner subventionen för kadaverhämtning . Nu oroas fårnäringen för kostnadsökningar och kritiserar Lantbrukstjänsts prissättning. Magnus Jönsson, ordförande i Svenska Fåravelsförbundet gläds åt att Sverige numera är fritt från scrapie, och at
Continue Reading →

Handlingsplanerna – hur går det egentligen?

Det har gått ca ett år sedan Handlingsplanerna för Nöt och Lamm presenterades och ca ett och ett halvt år sedan som Handlingsplan Gris färdigställdes. Sedan dess har många aktörer inom värdekedjorna arbetat med att genomföra åtgärderna i Handlingsplanerna. Men hur långt har vi egentli
Continue Reading →

Nu ska svenskt lamm lyftas

Svenskt lamm har en stor potential. För att lyfta köttet ytterligare startar nu Svenskt Kött och Svenska Fåravelsförbundet Lammlyftet. – Syftet är att öka värdet i svensk lammproduktion genom ett gemensamt engagemang i branschen för att lyfta svenskt lammkött, säger Maria Forshufvud,
Continue Reading →