siltbergs hemsida
Nr1_banner_Faravelsforbundet_180x120px

Vem blir Årets Fårföretagare 2020

Dags att fundera på och nominera er förenings kandidat till Årets Fårföretagare 2020!

Svenska Fåravelsförbundet (SF) i samarbete med förbundets lokalföreningar och tillhörande rasföreningar ligger nu i startgroparna för att utse Årets Fårföretagare. Vinnaren av titeln Årets Fårföretagare hedras och presenteras i samband med Årsstämma 2020 i maj

Vilken fårföretagare/fårhållare vill ni i er förening lyfta fram?

Många fårföretag består av eldsjälar som genom sin fårhållning och på andra sätt bidrar till en aktiv landsbygd. Alla engagerade fårhållare är viktiga för fårnäringen, oavsett inriktning, oavsett om det handlar om lammkött, ull, skinn, avel, bevarandearbete och/eller naturbete för öppna landskap.

Svenska Fåravelsförbundet ansvarar för juryarbetet, hederspris och festligt utnämning. Det är ni i SFs lokalföreningar och tillhörande i rasföreningar som avgör vilka kandidater som kämpar om titeln Årets Fårföretagare 2020.

Sista dag för att skicka in nominering av en värdig representant från er förening är satt till den 1 april 2020. Kandidat som nominerats tidigare kan nomineras igen.

Särskild inbjudan med mer information om hur det går till att nominera er kandidat skickas per e-post till alla tillhörande föreningars ordförande. Det går att skicka in en nominering genom formuläret här på hemsidan.

Kandidaterna måste vara utsedda av respektive förening, och enbart en nominerad kandidat kan anges per lokalförening/rasförening. Ge gärna er förenings egen kandidat välförtjänt uppmärksamhet i samband med er egen förenings årsmöte.

Svenska Fåravelsförbundets styrelse ser nu fram emot att få ta del av många nomineringar.
Styrelsen SF

Vinnare

2020 blir tredje året som priset Årets Fårföretagare delas ut. Tidigare har Öströö Fårfarm (ÅFF 2019), Graute Gård (ÅFF 2018) och Najib Resai (Årets Uppstickare 2018) fått priset.